Energiekunst, een technisch uitgekiend concept

Energiekunst is een technisch uitgekiend concept. Zo worden de sculpturen duurzaam geproduceerd en de volledig demontabele kunstwerken binnen een dag te (ver-) plaatsen. Dankzij het gebruik van de kunstwerken voor productie van groene stroom zijn er diverse fiscale en financiële mogelijkheden die aanschaf extra aantrekkelijk maken.

Demontabel en (ver-) plaatsbaar binnen een dag

 

Alle solar libellen zijn volledig demontabel en in een dag te (ver-) plaatsen. Het fundament is een subframe die op of in de grond is te plaatsen. Bij plaatsing op de grond is de balans meer dan voldoende dankzij het gebruik van een betonnen contragewicht, die gelijk dienst doet voor het plaatsen van bijvoorbeeld omvormers en batterijen.

Zonnepanelen en omvormer

 

De solarsculpturen van Energiekunst zijn uitgerust met topkwaliteit Duitse Solibro 125 WP dunne-filmpanelen. Dit type zonnepaneel is diepzwart, waardoor ze qua uitstraling uitstekend passen bij de solarlibellen.

Dunne-filmpanelen

Dunne-filmpanelen bieden hogere opbrengsten bij hoge temperaturen en maken optimaal gebruik van zonlicht  onder elke hoek en oriëntatie. 

Omvormer

De zonnepanelen worden aangesloten op een Fronius IG-30 omvormer. Deze zeer robuuste omvormers hebben een lange levensduur en een lage foutmarge.

Solar web-monitoringsysteem

De omvormers worden gekoppeld aan een solar-webmonitoringsysteem. Hiermee kunt u de opbrengst van uw solar-libelle continu in de gaten houden. De informatie is altijd en overal beschikbaar. En bij opvallende gebeurtenissen, geeft het systeem zelf een melding.

Duurzame productie

 

Bij de werkplaats van Energiekunst staat een solarlibelle met 21 zonnepanelen. Deze panelen leveren de stroom voor de constructie van nieuwe Energiekunst. Zo worden de solarsculpturen duurzaam geproduceerd. De kunstwerken worden van kleur voorzien door middel van poedercoating voor een zeer lange levensduur.

Subsidies en investeringsaftrek

En naast verfraaiing heeft Energiekunst nog een belangrijk voordeel: deze kunstwerken zijn financieel en fiscaal extra aantrekkelijk dankzij diverse fiscale en financiële regelingen, zowel voor particulieren als ondernemingen en organisaties. Het gaat om projecten voor verduurzaming, waarvoor bedrijven gebruik kunnen maken van subsidieregelingen en particulieren hun 21% btw terugkrijgen. Dat maakt het financieel extra aantrekkelijk.”