Siersmeedkunst + zonnepanelen = Energiekunst

Energiekunst is een pientere mix van artistieke sculpturen en innovatieve, duurzame techniek ontwikkeld door siersmeedkunstenaar Willy Oosterveld. Hij vertelt

over kunst, landschap en energie

“Stel je voor, een prachtige villa met een partij zonnepanelen op het dak. Het is geen gezicht. In geval van monumentale panden of beschermde dorpsgezichten is het zelfs vaak niet toegestaan. Of een landgoed met vele vierkante meters zonnepanelen in de tuin. Dat is geen optie. In natuurgebieden is voor het bemalen vaak stroom nodig. Dan moet je kabels gaan graven. of van die afzichtelijke palen in de natuur plaatsen. Energiekunst biedt de oplossing: prachtige sculpturen als bron van energievoorziening. Dat kan met aansluiting op het lichtnet of stand-alone met een krachtige batterij.”

over Energiekunst

“Met Energiekunstlaat ik zien dat duurzame energieopwekking ook heel fraai kan zijn. De energietransitie is een van de grootste vraagstukken van deze tijd. En ik proef al geruime tijd dat esthetische factoren te vaak een obstakel zijn. Windmolens? ‘Graag, maar niet in mijn achtertuin’. Zonnepanelen? ‘Zo’n grijze lap op je dak, dat is toch geen gezicht. Dat laatste ben ik het eigenlijk wel mee eens, zeker als het gaat om indrukwekkende landschappen, markante monumentale panden, fraai aangelegde parken of prachtige tuinen. Op dat idee ben ik gaan broeden en zo ontstond Energiekunst.”